Τα μικρότερα ιδρύματα αποκλείονται τεχνολογικά - Να γιατί αυτό έχει σημασία

Η ενοποιημένη τραπεζική αγορά της Ευρώπης παραμένει σταθερά έξω από τη συζήτηση για την τραπεζική τεχνολογία. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της Natech Θανάσης Ναυρόζογλου μοιράζεται τις απόψεις του σχετικά με το γιατί τα μικρά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αξίζει να ακουστούν και να βγούν στην επιφάνεια …

Τα μικρότερα ιδρύματα αποκλείονται τεχνολογικά - Να γιατί αυτό έχει σημασία

Τα μικρά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας του κάθε ευρωπαϊκού κράτους. Υποστηρίζουν πελάτες σε κοινότητες που συχνά δεν εξυπηρετούνται, παρέχοντας προϊόντα και πρόσβαση σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες που στηρίζουν την καθημερινή ζωή για εκατομμύρια Ευρωπαίους. Υπάρχουν περίπου 1.500 τέτοια ιδρύματα μόνο στις γερμανόφωνες χώρες, συμπεριλαμβανομένων συνεταιρισμών, πιστωτικών ενώσεων και μικρών εμπορικών τραπεζών που παρέχουν τοπικές υπηρεσίες σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στον απόηχο του οικονομικού κραχ του 2008, η εμπιστοσύνη είναι το παν. Τα μικρότερα ιδρύματα που έχουν κερδίσει αυτή την εμπιστοσύνη, είναι οικονομικά – και αναμφισβήτητα πολιτισμικά – ανεκτίμητα.

Η αγορά εδραιώνεται και τα μικρά ιδρύματα απλά δεν έχουν την πολυτέλεια να μείνουν στάσιμα. Η κατάσταση εξελίσσεται συνεχώς, αναγκάζοντας τα ιδρύματα να προσαρμοστούν ή να ενσωματώσουν νέα πρότυπα και διαδικασίες. Οι προσδοκίες των πελατών για ψηφιακές υπηρεσίες σε πραγματικό χρόνο και διασυνοριακά μεγαλώνουν. Και οι neo banks και οι fintech απειλούν τα παραδοσιακά ιδρύματα. Εάν αποτύχετε να εξελιχτείτε, γρήγορα - θα αποτύχετε και να επιβιώσετε.

Διαβάστε περισσότερα ή κατεβάστε το report παρακάτω

Χρήσιμα αρχεία & downloads

Smaller institutions technologically excluded
Smaller institutions technologically excluded