Τα Νέα Μας

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιατί οι Γυναίκες Μπορούν να Κυριαρχήσουν στο Χώρο του Fintech 22 Jun, 2023

Γιατί οι Γυναίκες Μπορούν να Κυριαρχήσουν στο Χώρο του Fintech

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας ήταν το DigitalALL: Καινοτομία και τεχνολογία για την ισότητα των φύλων. Η προτεραιότητα για τα Ηνωμένα Έθνη είναι να αξιοποιήσει τις τεχνολογικές εξελίξεις για να δημιουργήσει καλύτερες ευκαιρίες για τις γυναίκες της ψηφιακής εποχής. Στην ίδια λογική, το fintech έχει εισαγάγει ανατρεπτικούς τρόπους για τη διασφάλιση της ισότητας και της ένταξης στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Ο κλάδος του fintech έχει μερικούς υποδειγματικούς ηγέτες που μεταμορφώνουν την τεχνολογία πληρωμών, ή όπως αποκαλείται τώρα πληρωμολογία, σε όλο τον κόσμο. Αυτό το άρθρο τιμά τις γυναίκες και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να κυριαρχήσουν στο χώρο του fintech.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιατί η Ευελιξία στον Τραπεζικό Τομέα είναι Ζωτικής Σημασίας 15 Jun, 2023

Γιατί η Ευελιξία στον Τραπεζικό Τομέα είναι Ζωτικής Σημασίας

Η ταχεία ψηφιοποίηση και η ανάπτυξη των μη τραπεζικών ανταγωνιστών και των αμιγώς ψηφιακών παικτών έχουν επιταχύνει το ρυθμό με τον οποίο αλλάζει ο τραπεζικός και χρηματοοικονομικός κλάδος. Οι προσπάθειες υιοθέτησης νέων τεχνολογιών, χωρίς να σκεφτόμαστε την ευρύτερη εικόνα, έχουν καταστήσει την παλαιού τύπου τραπεζική διαδικασία περίπλοκη και λειτουργικά απομονωμένη. Ο τραπεζικός τομέας χρειάζεται να επανεξετάσει τις προτεραιότητές του και να επανασχεδιάσει τις διαδικασίες ώστε να παραμείνουν επίκαιρες μακροπρόθεσμα.

 

Η ευελιξία μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση και απλοποίηση του ψηφιακού  μετασχηματισμού, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει την ευθύνη στην πρώτη γραμμή. Μπορεί επίσης να βοηθήσει τις τράπεζες να βελτιώσουν την πλοήγηση και την εμπειρία των πελατών και να αναπτύξουν σταδιακά ένα οικοσύστημα έτοιμο για το μέλλον.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 3 Μαθήματα από την Τραπεζική Κρίση του 2023 07 Jun, 2023

3 Μαθήματα από την Τραπεζική Κρίση του 2023

Οι αποτυχίες των τραπεζών είναι εκπληκτικά συχνές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Με 566 αποτυχίες τραπεζών από το 2000, η χώρα καταγράφει μέσο όρο 25 ανά έτος! Φυσικά, η παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 είχε το μέγιστο αριθμό κλεισιμάτων τραπεζών και ο αριθμός μειώνεται σταδιακά από τότε. Τα κλεισίματα τραπεζών από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2023 ήταν διαφορετικά. Κορυφαίες παγκόσμιες τράπεζες κατέρρευσαν μέσα σε λίγες ημέρες και διατάραξαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στον κλάδο.

Είναι καιρός οι τράπεζες να στραφούν στην ενδοσκόπηση ώστε να αντλήσουν διδάγματα σχετικά με τη διακυβέρνηση του κινδύνου και τη διατήρηση της φήμης τους, ενώ παράλληλα εργάζονται για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης του κοινού.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αξιολόγηση Πιστοληπτικής Ικανότητας: Το Κλειδί για τον Επαναπροσδιορισμό της Διαδικασίας Δανειοδότησης στη Νέα Ψηφιακή Εποχή 30 May, 2023

Αξιολόγηση Πιστοληπτικής Ικανότητας: Το Κλειδί για τον Επαναπροσδιορισμό της Διαδικασίας Δανειοδότησης στη Νέα Ψηφιακή Εποχή

Η δανειοδότηση έχει κάνει ένα τεράστιο άλμα στην ψηφιακή εποχή, με ισχυρή ανάπτυξη στη μικροδανειοδοσία, τη δανειοδότηση μετά την ολοκλήρωση της αγοράς, την επιλογή buy-now-pay-later (BNPL) καθώς και τη δανειοδότηση από άτομο σε άτομο. Η ανάπτυξη αυτή προκαλείται από την προσβασιμότητα, καθώς αυτά τα δάνεια είναι διαθέσιμα απευθείας στην εφαρμογή του κινητού και η αξιοποίησή τους απαιτεί μόνο μερικά κλικ.

 

Ο χώρος της δανειοδότησης εξελίσσεται επίσης με γοργούς ρυθμούς για να εξυπηρετήσει τις δυναμικές ανάγκες των δανειοληπτών. Η διαφορά μεταξύ πληρωμών και δανεισμού μειώνεται. Με την ψηφιοποίηση ολόκληρου του τραπεζικού και χρηματοπιστωτικού οικοσυστήματος, η διαδικασία αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη έχει επίσης μετασχηματιστεί πλήρως. Η αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας πρέπει να εξελιχθεί σε μια ανθεκτική διαδικασία που εξοπλίζει τους δανειοδότες να παρέχουν γρήγορη εξυπηρέτηση ενώ διαχειρίζονται καλύτερα τους κινδύνους.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρηματοδότηση €21εκ μέσω Ταμείου Ανακάμψης 17 May, 2023

Χρηματοδότηση €21εκ μέσω Ταμείου Ανακάμψης

Χρηματοδότηση ύψους €21.2εκ της Natech με την χρήση πόρων της Τράπεζας Πειραιώς και του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Η Natech εξασφάλισε 17 εκατομμύρια ευρώ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) 07 Apr, 2023

Η Natech εξασφάλισε 17 εκατομμύρια ευρώ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ)

Η Natech, η κορυφαία Ευρωπαϊκή Fintech Εταιρεία που αναπτύσσει ισχυρές τραπεζικές τεχνολογικές λύσεις για διακεκριμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 17 εκατομμυρίων ευρώ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) υπό τον Πυλώνα του Ψηφιακού Μετασχηματισμού.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Natech 05 Apr, 2023

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Natech

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με εκπροσώπους της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, πραγματοποίησε επίσκεψη στα γραφεία της Natech στα Ιωάννινα στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δημιουργούμε μια ψηφιακή τράπεζα πανευρωπαϊκής εμβέλειας 28 Mar, 2023

Δημιουργούμε μια ψηφιακή τράπεζα πανευρωπαϊκής εμβέλειας

Συνδυάζοντας κορυφαία τεχνολογική και τραπεζική τεχνογνωσία με υπηρεσίες Banking-as-a-Service, Buy-Now-Pay-Later, Digital Onboarding και άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα για τους καταναλωτές με αμιγώς ψηφιακό κι ευέλικτο τρόπο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη και έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς αύξηση 10εκ ευρώ,  συστήνουμε την 1η ψηφιακή τράπεζα στην Ελλάδα. Συνέντευξη του Θανάση Ναυρόζογλου στο Fortunegreece

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Η Natech άντλησε 10 εκατομμύρια ευρώ σε γύρο χρηματοδότησης 10 Mar, 2023

Η Natech άντλησε 10 εκατομμύρια ευρώ σε γύρο χρηματοδότησης

Η Natech, o κορυφαίος πάροχος βασικών τραπεζικών συστημάτων σε μικρά και μεσαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, άντλησε 10 εκατομμύρια ευρώ μέσω έκδοσης ιδιωτικού μετατρέψιμου ομολόγου.