Εταιρικά Highlights

Ενημερωθείτε σχετικά με τα νέα της εταιρείας:

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Από ένα μικρό γραφείο στα Ιωάννινα σε μια αναπτυσσόμενη δύναμη στο Fintech: Αναλογισμοί 09 Aug, 2023

Από ένα μικρό γραφείο στα Ιωάννινα σε μια αναπτυσσόμενη δύναμη στο Fintech: Αναλογισμοί

Στη βροχερή αλλά γραφική πόλη των Ιωαννίνων δίπλα στη Λίμνη της Παμβώτιδας στη Βορειοδυτική Ελλάδα, μια πόλη με αρχαίες ιστορίες, όμορφα τοπία και έντονο ανάγλυφο, ήταν να δημιουργηθεί η ιστορία της Natech πριν 20 περίπου χρόνια. Δουλεύοντας από ένα μικρό και ταπεινό γραφείο, ακριβώς πάνω από την οικογενειακή επιχείρηση του Computer Store, λίγοι άνθρωποι (με τον πατέρα μου μαζί) ξεκινήσαμε ένα ταξίδι με όραμα να δημιουργήσουμε τραπεζικό λογισμικό που θα ήταν απλούστερο και καλύτερο για τις μικρές τράπεζες.. Δημιουργώντας τη Natech. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πως η πόλη των Ιωαννίνων θα εξελισσόταν σε ένα κέντρο τεχνολογίας και καινοτομίας με την συνεισφορά μας. 

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ο Θανάσης Ναυρόζογλου Συμμετείχε σε Συζήτηση για τον Ανερχόμενο Κόμβο Τεχνολογίας στα Ιωάννινα στα Πλαίσια της Έκθεσης Ψηφιακής Τέχνης Plasmata II 29 Jun, 2023

Ο Θανάσης Ναυρόζογλου Συμμετείχε σε Συζήτηση για τον Ανερχόμενο Κόμβο Τεχνολογίας στα Ιωάννινα στα Πλαίσια της Έκθεσης Ψηφιακής Τέχνης Plasmata II

Την Τετάρτη 28/06 στην αίθουσα των Παλαιών Σφαγείων, ο Θανάσης Ναυρόζογλου συμμετείχε σε πάνελ συζήτησης με θέμα τον ανερχόμενο κόμβο τεχνολογίας στα Ιωάννινα, τις προοπτικές και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, στα πλαίσια της έκθεσης ψηφιακής τέχνης της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση Plasmata II που φιλοξενείται στην πόλη.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιατί οι Γυναίκες Μπορούν να Κυριαρχήσουν στο Χώρο του Fintech 22 Jun, 2023

Γιατί οι Γυναίκες Μπορούν να Κυριαρχήσουν στο Χώρο του Fintech

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας ήταν το DigitalALL: Καινοτομία και τεχνολογία για την ισότητα των φύλων. Η προτεραιότητα για τα Ηνωμένα Έθνη είναι να αξιοποιήσει τις τεχνολογικές εξελίξεις για να δημιουργήσει καλύτερες ευκαιρίες για τις γυναίκες της ψηφιακής εποχής. Στην ίδια λογική, το fintech έχει εισαγάγει ανατρεπτικούς τρόπους για τη διασφάλιση της ισότητας και της ένταξης στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Ο κλάδος του fintech έχει μερικούς υποδειγματικούς ηγέτες που μεταμορφώνουν την τεχνολογία πληρωμών, ή όπως αποκαλείται τώρα πληρωμολογία, σε όλο τον κόσμο. Αυτό το άρθρο τιμά τις γυναίκες και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να κυριαρχήσουν στο χώρο του fintech.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιατί η Ευελιξία στον Τραπεζικό Τομέα είναι Ζωτικής Σημασίας 15 Jun, 2023

Γιατί η Ευελιξία στον Τραπεζικό Τομέα είναι Ζωτικής Σημασίας

Η ταχεία ψηφιοποίηση και η ανάπτυξη των μη τραπεζικών ανταγωνιστών και των αμιγώς ψηφιακών παικτών έχουν επιταχύνει το ρυθμό με τον οποίο αλλάζει ο τραπεζικός και χρηματοοικονομικός κλάδος. Οι προσπάθειες υιοθέτησης νέων τεχνολογιών, χωρίς να σκεφτόμαστε την ευρύτερη εικόνα, έχουν καταστήσει την παλαιού τύπου τραπεζική διαδικασία περίπλοκη και λειτουργικά απομονωμένη. Ο τραπεζικός τομέας χρειάζεται να επανεξετάσει τις προτεραιότητές του και να επανασχεδιάσει τις διαδικασίες ώστε να παραμείνουν επίκαιρες μακροπρόθεσμα.

 

Η ευελιξία μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση και απλοποίηση του ψηφιακού  μετασχηματισμού, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει την ευθύνη στην πρώτη γραμμή. Μπορεί επίσης να βοηθήσει τις τράπεζες να βελτιώσουν την πλοήγηση και την εμπειρία των πελατών και να αναπτύξουν σταδιακά ένα οικοσύστημα έτοιμο για το μέλλον.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 3 Μαθήματα από την Τραπεζική Κρίση του 2023 07 Jun, 2023

3 Μαθήματα από την Τραπεζική Κρίση του 2023

Οι αποτυχίες των τραπεζών είναι εκπληκτικά συχνές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Με 566 αποτυχίες τραπεζών από το 2000, η χώρα καταγράφει μέσο όρο 25 ανά έτος! Φυσικά, η παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 είχε το μέγιστο αριθμό κλεισιμάτων τραπεζών και ο αριθμός μειώνεται σταδιακά από τότε. Τα κλεισίματα τραπεζών από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2023 ήταν διαφορετικά. Κορυφαίες παγκόσμιες τράπεζες κατέρρευσαν μέσα σε λίγες ημέρες και διατάραξαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στον κλάδο.

Είναι καιρός οι τράπεζες να στραφούν στην ενδοσκόπηση ώστε να αντλήσουν διδάγματα σχετικά με τη διακυβέρνηση του κινδύνου και τη διατήρηση της φήμης τους, ενώ παράλληλα εργάζονται για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης του κοινού.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αξιολόγηση Πιστοληπτικής Ικανότητας: Το Κλειδί για τον Επαναπροσδιορισμό της Διαδικασίας Δανειοδότησης στη Νέα Ψηφιακή Εποχή 30 May, 2023

Αξιολόγηση Πιστοληπτικής Ικανότητας: Το Κλειδί για τον Επαναπροσδιορισμό της Διαδικασίας Δανειοδότησης στη Νέα Ψηφιακή Εποχή

Η δανειοδότηση έχει κάνει ένα τεράστιο άλμα στην ψηφιακή εποχή, με ισχυρή ανάπτυξη στη μικροδανειοδοσία, τη δανειοδότηση μετά την ολοκλήρωση της αγοράς, την επιλογή buy-now-pay-later (BNPL) καθώς και τη δανειοδότηση από άτομο σε άτομο. Η ανάπτυξη αυτή προκαλείται από την προσβασιμότητα, καθώς αυτά τα δάνεια είναι διαθέσιμα απευθείας στην εφαρμογή του κινητού και η αξιοποίησή τους απαιτεί μόνο μερικά κλικ.

 

Ο χώρος της δανειοδότησης εξελίσσεται επίσης με γοργούς ρυθμούς για να εξυπηρετήσει τις δυναμικές ανάγκες των δανειοληπτών. Η διαφορά μεταξύ πληρωμών και δανεισμού μειώνεται. Με την ψηφιοποίηση ολόκληρου του τραπεζικού και χρηματοπιστωτικού οικοσυστήματος, η διαδικασία αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη έχει επίσης μετασχηματιστεί πλήρως. Η αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας πρέπει να εξελιχθεί σε μια ανθεκτική διαδικασία που εξοπλίζει τους δανειοδότες να παρέχουν γρήγορη εξυπηρέτηση ενώ διαχειρίζονται καλύτερα τους κινδύνους.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ο Θανάσης Ναυρόζογλου Συμμετείχε στο Διαγωνισμό Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων 26 May, 2023

Ο Θανάσης Ναυρόζογλου Συμμετείχε στο Διαγωνισμό Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Την Παρασκευή 26/05 ο CEO της Natech Θανάσης Ναυρόζογλου είχε τη χαρά να συμμετάσχει ως ομιλητής στη Demo Day του Φοιτητικού Διαγωνισμού Καινοτομίας, που διοργάνωσε η Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (ΜΟΚΕ).  

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρηματοδότηση €21εκ μέσω Ταμείου Ανακάμψης 17 May, 2023

Χρηματοδότηση €21εκ μέσω Ταμείου Ανακάμψης

Χρηματοδότηση ύψους €21.2εκ της Natech με την χρήση πόρων της Τράπεζας Πειραιώς και του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Η Natech Συμμετείχε στο 7₀ Payments360 27 Apr, 2023

Η Natech Συμμετείχε στο 7₀ Payments360

Την Πέμπτη 27/04 η Natech συμμετείχε στο συνέδριο Payments360, με την υποστήριξη της ΔΙΑΣ Α.Ε. Διατραπεζικά Συστήματα, που έλαβε χώρα για 7η χρονιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η θεματική του συνεδρίου είχε τίτλο «Αποτρεπτικός Αντίκτυπος των Άμεσων Πληρωμών – Κλιμακούμενο Τοπίο Πληρωμών Νέας Γενιάς».